De Club

FMS is de Federatie Modelvliegers Spaarnwoude, een club van ca. 200 leden, die actief is op het modelvliegterrein in Recreatiegebied Spaarnwoude, gelegen langs de provinciale weg IJmuiden-Amsterdam, alfslag "Graan en Visch".

FMS is in 1979 opgericht als een federatie voor het beheer van het modelvliegveld uit een aantal  modelvliegverenigingen uit de omgeving Haarlem en Amsterdam. De club stelt zich ten doel het vliegen met radiografisch bestuurde vliegmodellen in de ruimste zin te doen beoefenen en te bevorderen. logo
Man bestuurt modelhelicopter die op zijn kop vliegt

Op zonnige weekenden staan er vaak veel mensen in de publiekskooi of op het fietspad naar onze verrichtingen te kijken. Modelvliegen is dus niet alleen leuk voor ons als vlieger, maar zorgt hier dus ook voor de voldoening van een recreatieve behoefte.

Het mooie van deze club is dat er zoveel verschillende modellen te vinden zijn. Zowel helicopters als vliegtuigen, van eenvoudige beginnerskisten tot zeer snelle kisten aangedreven door echte straalmotoren.

Er wordt gevlogen met kleine zelfgebouwde schuimmodellen, maar ook met grote schaalmodellen die tot in de kleinste details zijn nagebouwd.

Parkeren kan helaas alleen maar op de parkeerplaats op ca. 500 m afstand van het modelvliegveld (gratis, ook t.b.v. publiek) of op het parkeerterrein bij de openbare golfclub. Voor minder valide leden bestaat de mogelijkheid tot het verkrijgen van een ontheffing, zodat bij het veld mag worden geparkeerd. De ontheffing is te verkrijgen via Recreatiegebied Spaarnwoude.

modelvliegtuig

Nieuwsbrief

We hebben 33 gasten en geen leden online

Ga naar boven