Jouw start

Kom gratis proef vliegen, en ervaar zelf wat het modelvliegen betekend. Wij bieden je deze unieke ervaring, op ons prachtige veld als eerste kennismaking. Daarmee hopen we je natuurlijk enthousiast te maken voor onze hobby.

We begrijpen dat het nog al een stap is, even kijken op het veld, of echt vliegen. Daarom helpen we je op weg in onze hobby. Wij verwelkomen nieuwe leden, en hopen een bloeiende vereniging op te bouwen, door de drempel een beetje te verlagen.

Wij zullen wat leesvoer bij elkaar sprokkelen, om zo niet volledig de weg kwijt te raken bij je start. Daarin hebben wij een aantal hoofdrichtingen en adviezen verzameld, die wij graag ondersteunen. Dit omdat er met leren vliegen, beroep wordt gedaan op tijd en inzet van vrijwillers binnen de club, om je te helpen.

Wij hebben voor je staan een model van Flite test.com gemaakt van foamboard, met een dubbele besturing. De instructeur heeft een besturing, en de leerling de andere. De instructeur kan op ieder moment de besturing overnemen, zonder wisselen of overgeven van zender. Het foamboard model vliegt makkelijk, is eenvoudig te repareren, en de prijs is klein. Het risico is voor ons, dus stuur een app-je en maak een afspraak.

Daarnaast is er oa van de firma Eflite, de aprentice. Een toestel met zogenaamde safe modus, een model wat geholpen door electronica, zelf vliegt. In diverse stappen is deze ondersteuning terug te brengen, totdat men zelf vliegt. Dit schuim model is een flink stuk duurder, ook omdat er meteen een bepaald merk zender bijhoort. Is iets lastiger te repareren, dan het foamboard.

ARF, RTF, of zelfbouw

Iets geheel of gedeeltelijk bouwen kan ook, echter ook hier belangrijk informatie in te winnen op de club. Wil men dit model gebruiken in een les situatie, wie gaat dan instructie doen, etc.